perge
Door: Martin
Blijf op de hoogte en volg Martin
16 Mei 2012 | Turkije, Antalya
We waren bij het stadion in Perge. Veel ruïnes te zien uit de Griekse tijd en de Romeinse tijd. Al jaren wordt er gerestaureerd. Er waren een Romeins badhuis, Griekse tempel. In de stromende regen hebben we de resten van de oude stad bekeken. Veel wit marmeren pilaren. We hebben de 'winkelstraat' (de agora) doorgelopen tot aan de water fontein aan het begin. De leverde water wat via een apart kanaal langs de straat liep zodat dat verkoeling gaf tijdens de zomer.
Rond half twaalf waren we weer in de bus. De gids, die Hakan heet, vertelde dat hij geboren is in Diepenveen en op twaalfjarige leeftijd met zijn ouders naar Turkije is verhuisd. Hij spreekt erg goed Nederlands en doet het gidswerk al 15 jaar.
We zijn ondertussen op weg naar een restaurant voor de lunch. Voor het hoofdgerecht kunnen we kiezen uit kip, forel en kebab.
Onderweg zijn we gestopt bij de resten van een oude Romeinse brug. Er naast is een nieuwe brug gebouwd. Omdat het waterpeil lager is, kon die brug een stuk lager gebouwd worden. De zon breekt door en het is meteen lekker warm.
Bij de lunch wordt een glas rakie aangeboden, eventueel aangelengd met water. Na de lunch bleek dit 2,00 te kosten.
We vervolgen onze reis naar Aspendos waar we na10 minuten aankomen. In Aspendos zien we het Romeins theater. Nog in hele goede staat. Het is jammer dat we de cantorij niet bij ons hebben. Die zouden een mooie opvoering ten beste gegeven hebben!
We rijden verder langs de resten van het aquaduct. Hiermee wordt water uit de bergen naar het platteland vervoerd. We hebben een fotostop tussen de sinaasappel- en de granaatappelbomen. In Belek pinnen we. Het is niet echt nodig om Turkse Lira te pinnen. Je kunt overal met Euro's betalen. Hierna rijden we naar het hotel terug.
16 Mei 2012 - 16:46
Joop Berbé:
Je blijft je toch verbazen hoe dichtbij een land als Turkije bij ons vandaan ligt met zo'n totaal andere cultuur. Fijn om te lezen hoe jullie het daar maken. Hoop dat dit zo blijft alhoewel het best een aanslag op je vrije tijd zal zijn. Momenteel is er hier in Nederland een rel om een Turkse zanger. De zanger, Arif Sag, zou in Nederland een concert geven in het kader van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Hij werd door de douane op Schiphol zolang opgehouden dat hij ten lange leste woedend in vertrokken waarmee een rel tussen beide landen losgebarsten is. Merken jullie daar nog wat van? Wens jullie vanuit een koud (zonnetje schijnt licht) Nederland een prettige reis toe
Groetjes, Joop -
16 Mei 2012 - 17:19
Josien En Corstiaan:
Fijn dat jullie goed zijn aangekomen.
Wij hebben alles in- en rond de Maartenskerk/Maartenshuis weer helemaal onder controle. We waren blij met de extra hulp en genieten na van de geslaagde rommelmarkt. Veel plezier allemaal. Liefs van ons beiden. -
17 Mei 2012 - 16:17
Manja Liebeton:
Fijn om de verslagen ook vanuit Brunssum/Limburg te kunnen lezen.
Zo blijf ik op de hoogte wat mijn moeder beleefd en ondanks dat ik al jaren niet meer in Hillegom woon, er toch genoeg bekende namen de revu paseren.
Zo lees ik ook altijd het Kerkeblad even door als ik bij mijn moeder ben.
Ik wens jullie een aangenaam verblijf toe en wens via deze weg mijn moeder morgen (18 mei, verjaardag van mijn vader) een mooie dag toe, ook al is dit voor haar een moeilijke dag
Veel pleier met zijn alleen.
Liefs vanuit Brunssum