Pinksteren - Reisverslag uit Antalya, Turkije van Martin Beelen - WaarBenJij.nu Pinksteren - Reisverslag uit Antalya, Turkije van Martin Beelen - WaarBenJij.nu

Pinksteren

Door: Martin

Blijf op de hoogte en volg Martin

27 Mei 2012 | Turkije, Antalya

Niet geweest op zondag in Antalya, Turkije.
Gezang 242 Komt laat ons deze dag met heilig vuur bezingen
Psalm 150 Looft God, Looft Hem overal.
Lied 170 (tussentijds) Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt.
Gezang 224 Kondigt het jubelend aan
Lied Het brood dat wij hier eten (bij de Agapeviering)
Gezang 423 Gezegend zij de grote Koning
Slotlied: Dankt, dankt nu allen God.

Schriftlezing: Genesis 11: 1-9 en Handelingen 2: 1-13

De preek: De geest spreekt alle talen.

Vlak na de dienst hebben we contact met Hillegom. Ds. Wim Zaagsma en Maurits spreken elkaar telefonisch (in Hillegom is de dienst net begonnen). Gebedsintenties worden doorgegeven en we groeten elkaar met gejuich. Via de kerktelefoon op internet kunnen we meeluisteren naar de reacties in de kerk in Hillegom.
Maurits vertelt nog hoe bijzonder de reis door Turkije is voor ons, wij hebben er veel van geleerd. Hij vraagt in het bijzonder te bidden voor Hakan en de chauffeur, die beiden een belangrijke rol hebben gespeeld op deze reis.

Vanmiddag hebben we een vrije middag en met zijn allen genieten we van het mooie weer. Het gesprek komt nog vaak terug op de bijzondere dienst van vanmorgen.

• 27 Mei 2012 - 13:44

Dettha:

Lieve Allemaal en natuurlijk voor Ab een beetje extra liefs,
    wat was dat een verrassing vanmorgen in de kerk, nadat de mededelingen waren gedaan door Joop H. zag je in de kerk veel mensen kijken van: wat hoor ik nou, het lijkt wel een telefoon. al gauw werd het duidelijk dat Maurits en jullie allemaal vanuit Turkije aan de lijn waren. Heel bijzonder om dat zo te beleven en wat fijn om jullie (allemaal door elkaar) eventjes te horen. Ds. Wim Zaagsma zei dat hij nog nooit zo een dienst was begonnen, heel uniek dus!!
    Het thema van de dienst was: De oogst van je leven. (verder de lezen via de PKNsite, er waren nog meer bijzondere elementen in de dienst)
    Wat erg leuk was, was dat de kinderen nadat ze uit de kindernevendienst kwamen vanaf het balkon allemaal aan het bellen blazen waren, de bellen verspreidden zich door de kerk, mooi om Pinksteren zo aan de kinderen duidelijk te maken.
    Na de zegen hebben we met elkaar in de tuin nog enkele Pinksterliederen gezongen, opdat ook het Woord zich mag verspreiden... (Gezang 242, Gezang 477, Evang. liedbundel 459 - in het nederlands, engels en frans, en uit De Vleugels lied 62)
    Veel mensen hebben gevraagd hoe het met jullie gaat en van veel mensen moeten jullie de hartelijke groeten hebben.
    Hier in Hillegom is het heel rustig, veel mensen liggen op het strand denk ik, vanavond zal de barbeque bij velen wel worden aangestoken... Ik hoop dat jullie nog een paar hele mooie en prettige dagen hebben met elkaar, geniet ervan!
    liefs,
    dettha

• 27 Mei 2012 - 13:56

Annemarie Van Hulzen:

hallo M en M,
    jullie hebben het weer prima zo te lezen, vanmorgen hebben wij een bijzonder mooie Pinkaterdienst beleefd, vooral het telefoontje van Maurits viel in goede aarde.
    Hier is het behoorlijk warm.
    wens jullie nog goede dagen en een veilige thuiskomst!
    Annemarie.

• 27 Mei 2012 - 15:09

Joop Berbé:

Wat bijzonder allemaal deze Pinksterdag.het telefoontje vanuit Turkije waarmee de dienst begon, maar ook het zingen in de kerktuin. Ook wij hadden hier in Hoofddorp een bijzondre dienst. Deze werd nl gehoude in het Haarlemmermeerse bos. Dit gebeurt daar overigens altijd met Pinksteren Dit jaar was het wel erg mooi vanwege het prachtige weer.
    Ja, het stukje Openbaringen 3:14-22 heb ik speciaal gelezen i.v.voor de aandacht die er voor gevraagd werd. In het begin begreep ik niet waarom juist deze tekst doch bij verder lezen begreep ik het de tekst Ook bijzonder dat er een foto van Hakan te zien was Er was al het een en ander over hem gezegd ja, dan word je wel nieuwschierig. Kijk weer uit naar jullie volgend verslag. Geniet nog nu het nog kan en doe voorzichtig
    Groetjes aan allen,
    Joop
    Joop

• 28 Mei 2012 - 18:49

Janny D:

beste lieve mensen,,
    wat goed om zo regelmatig van jullie te horen en mee te kunnen leven; wat maken jullie veel mee! 'k heb net nog even telefonisch contact met maurits gehd; ik heb dan toch behoefte om even van jullie te horen! Ik wens jullie nog even een paar goede uren en dan al weer op weg terug. Ik denk aan jullie en wens jullie een behouden reis,
    tot gauw ( ik kom jullie niet halen helaas, moet de volgende dag om 7.30 werken)
    een lieve groet aan jullie allen,
    Janny D