Op weg naar Bandung - Reisverslag uit Bandung, Indonesië van Martin Beelen - WaarBenJij.nu Op weg naar Bandung - Reisverslag uit Bandung, Indonesië van Martin Beelen - WaarBenJij.nu

Op weg naar Bandung

Door: Martin

Blijf op de hoogte en volg Martin

12 September 2013 | Indonesië, Bandung

Donderdag 12 september
De zon schijnt weer. We verlaten Jakarta. Tenminste dat willen we. De gids vraagt nog of we geen warme kleren in de kast hebben laten hangen en prompt sprint er nog iemand op: o, mijn jas hangt er nog. Twee man gaat terug het hotel in om de jas te halen.
Om kwart voor acht rijden we dan echt weg.
We gaan naar het dorp Bogor, vroeger Buitenzorg, in het zuiden van Java. Daar is het zomerpaleis van de president.
Naast het paleis is de botanische tuin, de oudste van Azie. De eerste bomen werden gepland in 1817. De oudste boom is een lychee boom. Hij geeft geen vruchten meer. In de tuinvijver lagen lotusbladeren met af en toe een bijna bloeiende bloem. We wandelen door de tuin en bewonderen de prachtige bomen en planten. De boomstammen zijn begroeid met vingerplanten zoals bij ons met klimop.
Na de botanische tuin drinken we koffie en zitten heerlijk aan het zwembad. Jammer dat we niet even een duik kunnen nemen.

We stappen in de bus en rijden richting Bandung.
In Puncak sturen we de assistent van de chauffeur naar een stalletje om een paar trossen bananen te halen. Het zijn van die bananen die al vol bruine plekken zitten. Maar ze zijn vreselijk lekker. Terwijl we genieten van onze banaan, rijden we door naar een theeplantage. Er staan verschillende soorten thee op de bergen. Een paar pluksters laten zien hoe de thee geplukt wordt. Er wordt vervolgens groen thee van gemaakt door de bladeren te drogen in ovens van 125 graden.
Tussen de theeplanten staan kaneelbomen, te herkennen aan de rode uiteinden. Wee lopen langs een boerderij waar de kaneel ligt te drogen. Het ruikt heerlijk, of de appeltaart bijna uit de oven komt.

De lunch gebruiken Cipanas. We worden door drie man welkom geheten en er staat een compleet verzorgde rijsttafel klaar. Aan het eind van de maaltijd die we afsluiten met verse ananas, papaja en gebakken banaan krijgen we allemaal een doosje thee, ptp kwaliteit. Dat is thee die gemaakt is van de eerste twee of drie blaadjes van de struik. De allerbeste kwaliteit.
Na de lunch gaan we op weg naar Bandung. We zien van alles onderweg. Er wordt allerlei groente verbouwd en we zien rijstvelden. Later zijn we afgravingen en in de winkeltjes wordt stenen tegels aangeboden.
Het laatste stuk voor Bandung rijden we op de tolweg. Dit rijdt lekker door maar zodra we van de tolweg af zijn, rijden we de file in.

• 12 September 2013 - 16:17

Carry Rikkers:

Fijn dat jullie zoveel mooie dingen zien en lekker allebei aan een banaan dat moet wel een lekker gevoel geven in je!! Met mij been gaat het ook een stuk beter ik loop alweer heerlijk te wandelen in de duinen.
    Ik mag nog niet sporten alles rustig aan. Hier is het echt herfst weer nat en koud.
    Groetjes van Hans & Carry

• 12 September 2013 - 21:18

Linda:

Hoi mars en mart, wat super leuk om jullie reisverslag weer te lezen. En wat een prachtige foto's, ik ben jaloers hihi! Lieve beide geniet ervan, heel veel plezier xxx!